03.11.2014
Торседор Юдит Перес постави рекорд за България, навивайки най-дългата пура за страната

гр. София, Бар Хавана

Торседор Юдит Перес от Куба нави на ръка най-дългата пура за България. Пурата стана готова за около 45 минути и е с рекордни размери - дължина от 182 см и обиколка от 9 см.

Юдит Перес идва специално от Куба по покана на „Калиман Карибе“ и магазини La Casa del Habano и Premium Cigars & Tobacco. В Куба тя практикува автентичното изкуство по навиване на пури на ръка. Работи в известната фабрика Ромео и Жулиета и притежава най-високата степен на професионалист – 9-та. Освен торседор, Юдит е катадор – дегустатор, а и отговорник по контрола на качеството на вече готовите Habanos пури.

„Още в началото се разбира дали един човек става за торседор или не. На четвъртия месец от обучението ми, вече бях добра в това, което правех, а сега работата ми е страст за мен. Поставих си за цел, че ще стана професионалист и ще се науча да навивам пури, така както го правят най-добрите. Курсът на обучение беше 2 години, а сега освен, че навивам пури, аз умея и да ги дегустирам. Това е нещо, в което трябва да се вложат чувства, иначе не се получава. Обичам да пуша пури и съветвам дамите да не се страхуват да опитват и по-солидни формати – те също имат своя чар. Перфектният вкус на Habanos се дължи на  майсторството на торседора, в което той вплита емоция, хубава мисъл и добро настроение, за да удовлетвори всеки ценител.“ – сподели Юдит Перес след като постави рекорд с най-дългата за България пура.

Habanos е оригинално наименование, запазена марка, но и категория, отнасяща се за селектираните под изключително стриктни норми тютюни. Благодарение на плодородните си почви, благоприятен климат и специални условия за отглеждане на тютюн на специално защитени територии, от векове насам кубинската корпорация произвежда най-добрите ръчно направени пури. С присъствието си в България Юдит Перес за пореден път затвърждава колко всеобхватна и интересна материя е културата на Habanos.

Като ексклузивен представител на Habanos за България, „Калиман Карибе“ изгражда и поддържа интереса на ценителите към тази специална и емоционална част от Куба – ръчно направената Habanos.

За допълнителна информация:

Калиман Карибе ООД

02 953 11 80

0882 350 256

www.kalimancaribe.com

Your agreement is required to proceed.
Thanks for visiting

back